Om Pilsguiden
Pilsguiden ble etablert i september 2023 med et mål om å være den mest komplette og oppdaterte siden for ølpriser i Norge. Akkurat nå er det 1050 serveringssteder på siden fordelt over alle fylkene med Svalbard.
Ølprisen kan variere voldsomt i Norge. Blant serveringsstedene på siden, koster den billigste ølen 49kr og den dyreste 234kr, noe som utgjør en forskjell på 185kr.* Pilsguiden ble til for å lose deg i retning et serveringssted som passer din økonomi og for å skape litt forutsigbarhet når du ber om en pils.
* Alle oppgitte priser er NOK per halvliter øl.
Slik samler vi inn priser
Ølprisene på Pilsguiden.no hentes inn ved nettdugnad. Brukere over hele landet kan kontakte oss på pilsguiden@hotmail.com for å melde inn priser. Da trenger vi navnet på serveringsstedet, prisen på et glass øl og størrelsen på glasset. Prisen blir automatisk konvertert til halvliter-pris når vi legger det inn i systemet. Vi vil helst at du også inkluderer hvilket bryggeri baren fører, da det er mulig å filtrere listene våre slik at man kan finne steder som fører sitt favorittbryggeri.
Skal du sende tidsbestemte priser, også kalt «happy hour» på folkemunne, er det viktig at vi får tidene og dagene det gjelder, samt prisen på ølen ellers. Listene oppdaterer seg i sanntid, så prisene som vises i lista er prisene som gjelder akkurat nå. Ser du en klokke ⏰ i lista kan du trykke på det aktuelle serveringsstedet og se hvor lenge prisen gjelder.
Finner du en pris i lista som fortsatt er riktig? Da hjelper du alle ved å bruke «bekreft pris»-funksjonen. Da oppdateres datoen og datakvaliteten blir bedre.
I tillegg til prisene som blir sendt inn, gjør vi også en jobb med å sjekke menyer og bestillingsløsninger som finnes på nett, og henter priser derfra om vi ser på datakvaliteten som pålitelig. Men aller helst ønsker vi oss innsendte priser.
Disse prisene finner du på Pilsguiden
For at lista skal fungere best mulig, har vi valgt å sette opp noen krav til prisene vi samler inn, slik at sammenligningsgrunnlaget skal være best mulig. Når det gjelder serveringssteder tar vi inn alt fra barer, restauranter, hoteller, kinoer, flyplasser osv. så lenge stedet ikke regnes som privat.
I tillegg har vi disse kravene:
● Prisen er for pils på tapp
Vi er strenge på dette for at sammenligningen skal være mest mulig epler og epler. Det er sikkert mange gode tilbud på bokser og flasker, men det er noe man like gjerne kan konsumere hjemme.
● Typisk det man får når man sier «en øl/pils, takk!»
Pilsen favner bredt og det er ukontroversielt å si at den er en standard. Om noen vil lage juicyipaguiden, bayerguiden osv., ønsker vi dem velkommen til det, men her er pils hellig.
● Ingen kvantumsrabatter
Noen utesteder gir lavere pris dersom du kjøper en mugge eller flere enheter. Vi kunne selvfølgelig omregnet dette til halvliterspris, men vi er opptatt av at Pilsguiden skal fungere enten du vil ta en øl alene eller med venner. Vi har forståelse for at serveringsstedene ønsker å holde kunder hos seg lenger, men vi er ikke promoteringsplattform og ønsker ikke å oppfordre til økt konsum.
● En pris alle kan få
Det finnes rabatter man kan få dersom man for eksempel er stamkunde eller student. Vi er opptatt av at siden skal kunne brukes av flest mulig, og per i dag har vi ikke planer om å legge inn priser som ikke alle kan få.
Hvem står bak Pilsguiden?
Utover alle pilsguider (eller «pilsfugler» om du fant oss via TV2) som sender oss priser, er vi to som står bak nettsiden: Gard Ruud og Tony Norgaard.